Våra glas kommer från Essilor

Världsledande inom optik
Vi använder oss i första hand av glas från det världsledande företaget Essilor. Från att Essilor tillverkade och lanserade det första progressiva glaset på optikmarknaden har Varilux serien kommit att bli ett varumärke som representerar kvalite och ständig utveckling för bästa funktion av dina glasögon.
 

Enkelslipade glasögon
Glas som är slipade med en styrka över hela glaset vilket ger ett brett synfält. Dessa glas tillpassas vanligtvis till de som har en god omställnings funktion i ögat. Enkelslipade glas kan även anpassas för bästa funktion på ett fast avstånd för de som har ålderssynthet.

 
Enkelslipade glas med avlastning
Användandet av digitala enheter har på senare år ökat drastiskt vilket medför ökad ögonstress. Det finns idag glas med en avlastande funktion vid dator och mobilanvändande för den yngre generationen för att minska kramp i ögats muskulatur samt trötta och torra ögon.

Progressiva glasögon

Ett progressivt glas har olika styrkor i glaset för att hjälpa till när ögat själv inte kan ställa om sig för att se på olika avstånd. Det finns olika generationer av progressiva glas som alla korrigerar det uppmätta synfelet. 
När man komprimerar olika styrkor i ett och samma glas påverkas synfältet i glaset och kan göra att man upplever gungkänsla med sin glasögon. 
Med den senaste teknologin kan vi skräddarsy glaset för att minimera de optiska störningarna och ta bort gungkänslan.
I butiken har vi hjälpmedel att mäta upp och skräddarsy glasögonen efter dina önskemål och synkrav.
 

Ytbehandlingen gör glaset tåligt mot daglig användning och skyddar dina ögon
Oavsett vilket glas du väljer får du alltid den mest kompletta antireflexbehandlingen eller ytbehandling, som vi kallar den. Vår bästa ytbehandling är mycket mer än bara en antireflex, den motverkar reflexer och skuggor i glasen som tröttar ut dina ögon och förbättrar ditt mörkerseende. Du ser bättre och andra ser dina ögon tydligt. Den ger dessutom glasen en extremt hård yta så att de skyddas mot repor och blir bättre på att avvisa smuts, vatten och damm. Glasen behåller sin klarhet och behöver inte rengöras så ofta. Den förhindrar också skadliga UV-strålar från att träffa ögat.

Blåljusblockering
De mest energirika ljuset som är synligt är idag det blå-violetta ljuset, detta finns i mobilskärmar, datorer, surfplattor och även i solljuset. Genom att minska insläppet av detta ljus till ögat kan man skydda ögats gula fläck och även bidra till en bättre dygnrytm. 
 

Det är skillnad på glas och glas
Glas från Essilor garanterar att du får högsta kvalitet både på själva glaset och hur de slipas. Du får glas tillverkade med de senaste teknologierna, vilket gör att du ser skarpt oavsett vilket synfel du har. Glasen skyddar alltid dina ögon mot skadliga UV-strålar och skadligt blått ljus. Essilors forskare arbetar kontinuerligt för att kunna ge dig ett perfekt seende och glas som skyddar dina ögon varje dag.